Home About
About
Cancel

About

Over de auteur

Achter de nickname coolhva gaat de naam Henk van Achterberg schuil. Al jaren ben ik actief met computers, netwerken en alles wat daar mee te maken heeft. In de laatste paar jaren ben ik meer gespecialiseerd in computer beveiliging (cyber security) maar hou ik nog een schuin oog op al het moois wat IT en netwerken te bieden hebben.

Oorsprong project

Dit project is ontstaan uit onvrede van de Experiabox die KPN standaard meelevert met KPN glasvezel. Na een verhuizing ben ik goed gaan nadenken over wat de mogelijkheden waren om de experiabox te vervangen. Uiteindelijk heb ik voor een Ubiquity Unifi oplossing gegaan vanwege de elegante oplossing met uniforme hardware en een centrale controller.

Na het bekijken van de geavanceerde configuratie die men moest uitvoeren om dit werkend te krijgen en versnipperde informatie heb ik besloten om mijn eigen configuratie te gaan maken. Dit ook omdat de toen bestaande configuratie bestanden niet flexibel genoeg waren om veranderingen vanuit KPN te kunnen weerstaan. Met de huidige setup heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van standaarden zodat indien KPN een aanpassing doorvoert in haar instellingen de USG dit zonder problemen kan oppakken.

Na het publiceren van een github repo hebben veel mensen op- en aanmerkingen gehad waardoor deze is bijgewerkt met de ervaringen van anderen. Omdat veel verschillende mensen zich bezighouden met Unifi apparatuur en KPN bestond de behoefte voor een meer gestructureerde handleiding in het Nederlands. Vandaar dat deze is toegevoegd als extra branch (gh-pages) in de github repo.

Ik wil graag een aantal mensen bedanken die mij met dit project hebben geholpen:

PersoonOpmerking
xbeamIk ben gestart met zijn json configuratie en heb deze verder aangepast.
Jeroen_ae92Door Jeroen (link) heb ik gezord dat ook na firmware upgrades dit blijft werken.
ppeterrMet scherpe vragen en opmerkingen verder de handleiding bijgewerkt.
HellStorm666Met koffie een avond lekker lopen prutsen aan een USG Pro en daarin nieuwe inzichten opgedaan en ook de verschillen gezien.
wjbOp het KPN forum is WJB de ster als het gaat om een eigen router op het KPN netwerk.

Trending Tags